top of page

Akterstäven del 3/ Kölen akterut del 2

Vi kapade ändarna på metallspanten med vinkelslipen. Dom är i vägen när kölen akterut skall passas in. Akterstäven mellan blykölen och kölen akterut passar in. Det längsta borrhålet till bultarna är 60cm långt. Vi fick borra i två omgångar. Under borrningen av bulthålen slet vi sönder två borrmaskiner. Men nu äntligen kunde akterstäven monteras! Füllningsklossen som skall sitta längst bak över blykölen är också klar. Kölen akterut konstruerade vi i tre delar. Den innersta delen är lika tjock i båda ändarna. Dom andra två delarna löper ut till noll, därför att skrovets form är böjd uppåt. Kölen mynnar in i spegeln som ligger över vattenlinjen. Kölen akterut bultas sedan ihop med akterstäven. Köldelarna fixeras med hjälp av skruvtvingar, skrovlinjen ritades på, köldelarna lades på bockar och hyvlades efter skrovlinjen. Sedan fräste vi spunningen. Nu är köldelarna klara till att limmas ihop direkt på skrovet!


Aktuelle Einträge
Archiv
Folgen Sie uns!
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page