top of page

Akterstäven del 1

Brios kölkonstruktion är en utmaning. Att få Brios skrov tillbaka till sitt originalskick visar sig vara svårare än vi först tänkte. Vi fick ändra våra planer flera gånger. Ju mer vi plockar isär Brio, ju mer av konstruktionen visar sig vara förändrad, lagad, förstörd genom tidens lopp. Tillverkningen av Akterstäven har nu äntligen påbörjats. Alla delarna är sågade, hyvlade och limmade. Innan delarna kann bultas ihop måste dom hyvlas i skrovets former. Bakom sista bottenstocken, mellan köl och akterstäv, sitter en slags fyllningskloss som tjänar som bottenstock. Visserligen är klossen inte ursprunglig, men vi kom fram till att det är en bra lösning att slippa ha ett djupt fuktigt hål där skrovet ruttnar snabbt. Så vi bestämde oss att bygga in en ny kloss.


Aktuelle Einträge
Archiv
Folgen Sie uns!
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page